Известие

Collapse
No announcement yet.

разход на 145

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• разход на 145

всичко добре при нашите алфи, ама разходът е нещо, което не мога да разбера.веднъж 10, после 11, после 12,5 градско, направо не знам какво става12 ми се струва много, при положение,че не я ръчкам . сигурно е заради студения старт. докато стигна до работа не може да загрее, после обратно пак е студена. ще сменя въздушния филтър, дано даде резултат. това според вас нормално ли е?
    1.6 boxer 103 hp/96 godina

Ама кажи все пак какъв е двигателят
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Много си зависи от бензина, на мен за последното сипване ми отиде 15 градско ... също така зависи колко студена я караш, аз например паля, тръгвам веднага, 5-6 минути ( 3.5 км ) и гася. Вечер - същото. Май е нормално да харчи толкоз много ...
      Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

При такова каране и с климатик, дизелчето ми харчи 8.5 л/100. Много е за дизел на пръв поглед, ама на второ четене не е чак толкова, предвид режима на каране. За бензин си е нормално да има разход от порядъка на 10-12+. като ти е студен ДВГ-то хвърля яко бензин в 'пещта'. то малолитражки бензинки дават по 9/100 градско понякога, пък какво остава за другите
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Аз мойта като я карам главно из квартала и почти винаги е студена харчи около 13! Иначе извънградко пада значително до към 8л/100км! Сега може би ще ходя до моретос нея и ще опитам да засека с точност колко ще даде! КАто гледма ще сме 3а човека с малко багаж! Чудя се колко пари да приготва за бензинец! Като гледам ще навъртя около 820км до Несебър и обратно! Според мен някъде 120-130 лв трябва да ме оправят!
          Alfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'

Comment

"Като гледам ще навъртя около 820км до Несебър и обратно! Според мен някъде 120-130 лв трябва да ме оправят! "

като за начало настрой се за 1000 км )) или 150-160 лв )))

Колега аре стига си пускал по 2-3 мнения за 2 дни за втори път го правиш

Comment

"като за начало настрой се за 1000 км Smile)) или 150-160 лв" - подкрепям! взе ми думите
              Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

моята алфа 145 е 1,6 боксер. значи не съм единственият с този разход градско. ама извън града ми дава 6-7 л/100км със средна скорост 100км/ч.което е добре, струва ми се.
                а относно ходенето до морето-може да приготвиш малко повече.човек никога не знае до къде може да стигне заради някое хубаво гадже

Comment

а как мислите, на коя бензиностанция горивата са най добри за нашите малки зверчета?

Comment

за горивата Гаранция Франция , все пак за предпочитане са големите вериги , ОМВ , ШЕЛЛ ...

Comment

На Лукойл са с 4-5 стотинки по-евтини но незнам дали е по-добре от там да се зарежда! Аз лично съм доволен защото всеки ден като пътивах доо Ботевград зареждах от там и и изкарвах наи много с 25 лв! А иначе за морето не мисля да обикалям с нея многог много затова най много 900км да навъртя! Е и няма да приготвя точно 120лв но горе долу да знам по колко да суберем за бензин че няма да го плащам само аз все пак! Ако има некое гадже за което си струва и 2000км може да навъртя хахаха!

Comment

за тия които отиват към морето , проверете си дали ви се пускат перки мекри и да не загряват автомобил4етата 4е на места има такива задръствания 4е софииските ще ви се видят като разходка в парка

Comment

Аз мойта перчица съм си я напраил да се пуска от вътре! Когато реша я пускам че първата степен не ми бачка и затова стигнах до това решение на проблема! Само трябва да си проверя по окачването разни неща че ми тропа нещо отпреде в дясно!

Comment

съжалявам ако тука не е местото,но....

збаелязах че сега на идване до морето ми даде 8,8 разход моята като по магистралата карах с 180-210 а после средно 150 защото трафика уцелих слаб. От седмица и малко зареждам по препоръка на не малко съфорумници на Еко Елда и забелязвам разлика.....горивото е 95 нормален!! Просто инфо ако някой иска да пробва и да сподели как е при него.
                            Преди съм карал с В-поуер, Лукойл и кво ли не.... но като цена/разход засега Еко елда излиза май добре.... и върви колата, което е важно се пак.
                            И това при условие че още не е наред всичко с сондата....Бобо и Насо знаят...

Предишния засичан разход извънградско (пълнене до горе поредно) ми беше 9,3 при ходенето до Русе за събора....

Дано съм бил полезен.
                            Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

@proper
                              къде до квартала наблизо има Еко?
                              Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Working...
                              X